Świat według Kiepskich Forum Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
"Wpadki" w SWK
Autor Wiadomość
Crockett 
Przyjaciel Forum

Wysłany: 2007-04-04, 16:49   "Wpadki" w SWK

Tutaj dajemy screeny jesli zauwazymy jakies "wpadki" w SWK ja zaczne :)

W odcinku 194. Reka Wisielca znalazłem taką oto Wisienke :

U góry zdjęcia jest zaznaczony czubek jakiegos statywu (niestety nie wiem co to dokładnie jest)

Chodzi o cos takiego : (Screen z filmu dokumentalnego o SWK)

http://rapidshare.com/users/78WL1G
Haslo dostępu : kiepski Zapraszam!

qwerty 

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2007-04-04, 17:14   

Lol, jaja sobie robisz ze nie wiesz co to? :D Przecie to mikrofon :D Chyba jakos musza zgrywac dzwiek ^_^
i widzialem taka wpadke w wieeelu odcinkach kiepskich, jak i innych serialach.

Crockett 
Przyjaciel Forum

Wysłany: 2007-04-04, 18:39   

No tak ;) Mikrofon jesli pamietasz to czy molbys podac kilka nazw odcinków z takimi "wpadkami" ? ;-)

Pele 

Wysłany: 2007-04-07, 14:04   

ja już przynajmniej 2 razy widziałem mikrofon wystający od góry , ale trzeba miec niezły wzrok :lol:
nazwy niestety trudno zapamietać bo nie zapamietuje sie tego łatwo ale jest to w odcinkach ~60-73 bo te ostatnio ogladalem.

harnas136 

Wysłany: 2007-05-07, 20:42   

tego nie można nazwać wpadką bo oni tak nagrywają dżwięk. w zwykłym telewizorze tego nie widać bo telewizor obcina boki , a komputer po nagraniu nie (zobaczcie sonbie odległość od loga do krawędzi ekranu w tv i w kompie). wpadką w kiepskich (i w każdym innym serialu/filmie) można nazwać np. kiedy w kadrze wystaje ręka/noga kogoś z ekipy kręcącej serial albo kiedy najpierw na ekranie coś jest a potem znika (montaż)
zobaczcie se 057 - Magister, Jego Mać 23 minuta, w pewnym momencie na stole jest stos ksiązek a po chwili tylko kilka!!

zajdi
[Usunięty]

Wysłany: 2007-05-07, 20:50   

od jutra ogladam wszystkie odcinki kiepskich po kolei zaczynajac od 1 i bede sie starał doszukac jakis wpadek, wiem ze takich troche było, ale nie moge sobie teraz przypomniec w jakich odcinkach

Pele 

Wysłany: 2007-05-09, 15:37   

żeby zobaczyć największą wpadke która jest praktycznie w każdym odcinku wystarczy przyjrzeć sie telewizorowi Okił, widać na panelu AV czyli obraz z wideo :lol: :mrgreen:

harnas136 

Wysłany: 2007-05-09, 18:01   

widac bo tak zropbili zdjęcie telewizorowi. tak naprawdę wszystkie ogladane przez kiepskich programy nie są puszczane przez telewizor tylko program jest nakładfany na zdjęcie telewizora (to widac) gdyby nagrywali bezpośrednio z telewizora to było by widzć piksele rozmazania. (zobaczcie se 87 protest szoł pod koniec kiedy babka była na korytarzu i tam byl telewizor wtet\dy widzć piksele i tylko wtedy nagrywali z tv
)

Crockett 
Przyjaciel Forum

Wysłany: 2007-05-10, 05:55   

harnas136 napisał/a:
widac bo tak zropbili zdjęcie telewizorowi. tak naprawdę wszystkie ogladane przez kiepskich programy nie są puszczane przez telewizor tylko program jest nakładfany na zdjęcie telewizora (to widac) gdyby nagrywali bezpośrednio z telewizora to było by widzć piksele rozmazania. (zobaczcie se 87 protest szoł pod koniec kiedy babka była na korytarzu i tam byl telewizor wtet\dy widzć piksele i tylko wtedy nagrywali z tv
)

No racja :)

Jakos tak nie przyglądałem temu :) Ale w tych starych (pierwszych odcinkach, gdy jeszcze nagrywano ŚWK w Kamienicy we Wroclawiu a nie w studiu, to Programy byly puszczane bezposrednio przez program np. w odcinku Kiepskie Zarty :) widac to nawet po panelu na którym jest program 4 a w programie widac "defakty"

Bakman 

Wysłany: 2007-05-10, 13:10   

W odcinku pt "Krawczyk" można zobaczyć mikrofon u góry zaraz nad głową Boczka, jest to dokładnie w 3:26 minucie.
.

Golombo 

Wysłany: 2007-05-10, 21:43   

W jednym z odcinków widać było mikrofon nad głowa boczka

harnas136 

Wysłany: 2007-05-11, 13:07   

Bakman napisał/a:
W odcinku pt "Krawczyk" można zobaczyć mikrofon u góry zaraz nad głową Boczka, jest to dokładnie w 3:26 minucie.
.

Golombo napisał/a:
W jednym z odcinków widać było mikrofon nad głowa boczka

a mowiłem zebyście nie pisali o mikrofonie bo to jest bez sensu.... prawie w kazdym odcinku jakby sie przypatrzec go widac....

Paweł S 
Borysek

Wysłany: 2008-09-05, 19:28   

W odc. "Pic na wode" słychać głos Haliny nie widać jednak, aby ruszała wargami.

Adam24

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2008-12-13, 23:14   

w odcinku ,, Piwniczka,, nie pokazano ,że faktycznie schody z grobu prowadzą do mieszkania
adres odcinka;
kiepscy.tivi.pl/16602,ogladaj_wideo,piwniczka__making_off.html

Odpowiedz do tematu